Hogyan épül fel egy Solaris MediBall edzés?


Talán kíváncsi vagy mégis hogyan néz ki egy edzés nálunk. Lássuk csak. Egy standard termes edzés 2 óra (120 perc) hosszú. Ha nyáron kinn vagyunk a szabadban, tovább is szoktunk maradni, ha nagyon belemelegszünk.

  • Fizikai bemelegítéssel kezdünk, ami nyáron rövidebb, télen kicsit hosszabb, átmozgatjuk a forgó ízületeket. (15-20 perc)
  • Ezután jön egy mentális „bemelegítés”. Ez egy aktív relaxációs gyakorlat, amiben lenyugtatjuk kicsit az elmét, igyekszünk egy számunkra jobban használható állapotba belépni, ahol nem feszül a test, nem pörög az elme. Mindeközben minden alkalommal végigvezetjük a figyelmet a test legfőbb belépési pontjain abba a helyes tartásba, amit tanulunk. Mindezt állva, szóval jóga szőnyeget ne hozzon senki az edzésre, nem fog kelleni 🙂 (10-15 perc)
  • Ezután különféle rávezető gyakorlatokat szoktunk általában csinálni, agyféltekek összehangolásához, mozgásvezérlés fejlesztéshez, figyelmi állapot fejlesztéshez, testhasználat javításhoz, stb. (5-15 perc)
  • A maradék időben általában már fogunk ütőt, labdát, és azzal gyakorlunk. Van, hogy kreatív mozgást és játékot vegyesen, ha mélyebb téma kifejtés van, akkor esetleg csak vagy egyiket, vagy másikat.

Ha szeretnéd kipróbálni velünk a MediBallt, keress minket bátran!

Szerinted?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .